Bio3

 

 

Septeto Camaleón is een ensemble dat begin 2016 is opgericht door een internationaal gezelschap van muzikanten met een warm hart voor de Argentijnse tango. Deze jonge artiesten hebben elkaar gevonden in de culturele stad Rotterdam.

De naam van het ensemble, vertaald ‘kameleon’, komt voort uit het repertoire van het ensemble waarin de vele stijlen binnen de Argentijnse tango opgenomen worden.
Dit septet heeft een unieke bezetting waarbij de strijkers u mee kunnen nemen in de melancholische kant van de tango, de bandoneon die zijn pure en authentieke klanken laat horen en waar de contrabas en de piano u in aanraking laten komen met de energieke ritmes van deze Argentijnse muziek.

Met Gustavo Cabrera (Argentinië), Radboud Post (Nederland) en Nea-Maria Korpelainen (Finland) op viool, Iván Nogueira op cello (Spanje), Andreas Rokseth (Noorwegen) op bandoneon, Alexander Vocking (Nederland) op contrabas en Robin El-Hage (Nederland) op piano.

De zintuigen van de luisteraar worden geprikkeld door de warme klanken uit Argentinië die Septeto Camaleón naar het podium brengt, en daarnaast ook nog uitstekende muziek is om op te dansen.